HONEST TO GOD

Posted in BABY & CHILDREN, DEEP THOUGHTS, FAMILY, LIFE, RELATIONSHIPS, SINDY

Har haft svårt att sova, som många nätter nu under min graviditet och började reflektera över mitt liv och hinder som jag klarat mig över på vägen, och kan inte hjälpa att känna att ett av mina största problem alltid varit andra människor jag släppt in i min lilla bubbla.

Kom fram till att en av de värsta sakerna i livet är när någon lovar en sak, kanske till och med flera gånger, men väljer att sedan skita i sitt ord och medvetet såra en annan människa genom att bryta löftet ändå…

Hur kan det vara så svårt att bara vara ärlig? Klarar du inte av att hålla ett löfte så säg det på en gång och ge inte en annan person vissa förhoppningar de egentligen inte borde ha. Innerst inne vet du redan om du är kapabel till att hålla ett löfte eller ej.

Jag är en person som har ytterst svårt att sänka min guard och börja lita på någon annan, mest för att jag aldrig varit trygg i omgivningen och i människorna som var menade att finnas för mig genom min uppväxt, allt var en konstant oro och att försöka vara godtrogen kunde snabbt förstöra hela det liv som jag alltid kämpat så hårt för att bygga upp.

När jag var liten, blev en av mina försvarsmekanismer att ljuga för folk omkring mig, men jag kom till en punkt då jag förstod att det enbart var för att jag var rädd att inte duga eller vara tillräcklig i deras ögon och bestämde mig då för att försöka acceptera den jag egentligen var, genom att alltid vara ärlig istället (jag är absolut ingen saint, drar när det behövs en vit lögn här och var, men aldrig om det är i syfte att såra någon eller om någon verkligen ber om min ärliga åsikt) och jag kan säga att det var det absolut bästa valet jag gjort på vägen när jag försökt hitta min självkänsla so förut var obefintlig.

Att vara ärlig kan ibland göra ont för dig själv och den du är ärlig emot, men jag lärt mig att ärlighet gör ont men sedan när man inser att det ändå är sanningen så kan man släppa den smärtan och acceptera att det är så det är. Ljuger du så kanske det känns bra för stunden, då slipper man deala med konflikten som kan uppstå från ärlighet, men sen när sanningen kommer fram så är permanent skada redan skedd, både för personen du ljugit för och svikit, men även för dig själv som alltid kommer behöva hantera ångesten som drabbar de flesta när man gjort fel mot någon man borde värna om.

Är inte den som brukar sitta och skriva deppiga inlägg på min blogg, men har mycket tankar som denna nu när vi ska ha ett till barn och jag försöker tänka mycket på vart jag vill hamna i livet och hur jag vill vara som mamma och vilka metoder och tankesätt jag vill använda när jag uppfostrar mina barn till förhoppningsvis gladare och mer självsäkra individer än vad jag själv någonsin har kunnat varit, då jag känt mycket mer sorg i mitt liv än glädje i många perioder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.