Feeding

Posted in BABY & CHILDREN, DEEP THOUGHTS, FAMILY, LIFE, LUNA, SINDY

Som de flesta av er som följt oss länge vet så ammade jag Lucy i över 1.5 år och slutade för att jag helt enkelt inte orkade vara hans mänskliga napp längre. Det blev för psykiskt och fysiskt krävande att inte få ha frihet (och jag gick ned alldeles för mycket i vikt) efter så långt tid, och även Michael blev påverkad av det då han blev avundsjuk på närheten som jag fick ta del av och inte han fick för att Lucy inte ville ta flaska.

Min tanke och vilja med Luna var att amma, minst i 1 år, och när han föddes så påbörjade jag amningsträning med honom och ersatte all bröstmjölksersättning med min bröstmjölk som jag pumpade ut och allt gick enligt min plan, tills jag fick ett samtal från min läkare som ändrade allt… 

Sedan jag blev sjuk så har jag fått påbörja en del nya mediciner för njuren, min smärta och psyket (då jag lider av svår ångest), och nu har jag slutat med alla mediciner förutom den för min ångest för den gör dessutom så att jag blir hungrig och mycket mer positiv generellt då jag annars kan vara en väldigt irriterad och negativ människa för ingen anledning alls (vilket i sig ger mig mer ångest för jag inte vill vara en negativ energi). Men tyvärr så ringde min läkare mig när hon skulle skriva ut en större dos av min medicin och sa att det finns en risk att det kan påverka Luna genom amningen om dosen ska bli högre, så hon avrådde från att amma om jag vill fortsätta ta medicinen.

Min värld kraschade när jag fick höra detta då amningen är något som är väldigt viktigt för mig, inte bara pga näringen och alla antikroppar utan också för närheten och hormonerna det producerar, samt att det är lättare att alltid ha maten med sig utan en massa flaskor osv!

Första tanken var att sluta ta medicinen och bara kämpa med mitt psyke utan den, men sen började jag tänka på hur dåligt jag mått på senaste, hur mycket jag redan kämpat för att må bra och för en gångs skull i mitt liv så känns inte allt lika jobbigt och mitt förhållande med Michael och de runt omkring funkar också bättre, så slutar jag ta medicinen just nu så är allt kämpande jag gjort förgäves och jag står på ruta ett igen.. Så jag bestämde mig (tillsammans med Michael) att mata Luna med flaska och ersättning istället, även om det tar emot så känns det som det rätta valet då en glad förälder resulterar i ett glatt barn!

Än sålänge har det gått jättebra med flaskmatningen. Han dricker ungefär halva sin måltid ur flaska och så ger vi resten via sonden, så om han fortsätter att öka mängden via munnen som han gjort nu så kommer sonden att tas ut inom väldigt kort 🙂


Nappen är också väldigt populär, den är en stor trygghet för honom 🙂 Fick en jättefin napphållare från Pimpim Designs, så skönt att ha så man kan ha koll på alla små nappar!

5 Comments

 1. Mama says:

  Jag tycker det låter som en klokt beslut! Förstår absolut att man vill amma, jag gjorde det själv länge. Men hade jag stått inför samma beslut som du hade jag också valt att må bättre psykiskt och som familj, det gynnar er alla ❤

 2. Emilia says:

  Underbara du! Gör vad som känns bäst för DIG. Jag kunde bara amma min son i 1,5 vecka sen tog mitt dåliga samvete över då han la all sin energi till att äta istället för att bli frisk (född 6 veckor tidigt). Att sluta amma har alltid varit ett enkelt val för mig & det är faktiskt inte jobbigt att ha flaskor med sig, nu finns det ju även färdig ersättning att köpa på tetra & det gjorde våra resor så mycket enklare än att behöva släpa på en termos osv. Barnen klart sig fint utan bröstmjölk & får i sig allt de behöver ändå ❤️ Ang hormonerna kan jag inte svara på, men jag tror du överlever dom också ❤️

 3. Ewa Lindemark says:

  Hej. Det viktigaste enligt mej är att mamma och bebis mår bra. Är det sen genom att amma eller ge ersättnig så spelar det ingen roll. Du ska orka att vara mamma till två underbara barn. Jag har gett ersättning till alla mina 8 och dom mår alldeles utmärkt. Vad du än väljer kommer folk alltid att ha åsikter. Önskar dej lycka till med dina fina barn. Kram från Ewa

 4. Johanna says:

  Kollat med en barnläkare and överföringen via bröstmjölk? Många läkare går efter rekommendationerna som finns på fass, barnläkarna går efter janusinfo.
  Tänker så du har all information (eftersom din första tanke var att helamma). Du kan själv gå in på janusinfo och söka.
  Och som tidigare kommentarat, en mamma som mår bra är mer värd bröstmjölk!!

  Mvh Johanna

 5. Denise says:

  Hej!! Skulle du kunna bäretta hur du sluta amma Lucy. Har själv ett barn på 1år och 9 mån som amna än och jag känner exakt som dig hans mänskligs napp, men tycker det är skit svårt att sluta amma jag vet inte hur jag ska bära mug åt eller göra tacksam på fittsbar på hur fu lyckades.
  Mvh denise

Leave a Reply

Your email address will not be published.